terug naar overzicht

Hospitalisatieverzekering bij het ziekenfonds: één vertrouwenspartner, dubbele bescherming

hospitalisatieverzekering en ziekenfonds van KliniPlan

In België is een ziekteverzekering voor je gezin wettelijk verplicht. Sluit je daarom aan bij een erkend ziekenfonds. De ziekteverzekering geeft je een financieel vangnet wanneer je medische verzorging nodig hebt bij arbeidsongeschiktheid of zwangerschapsverlof. Maar ze dekt niet alles. Daarom is het een goed idee om deze basisverzekering aan te vullen met een hospitalisatieverzekering. Want medische kosten lopen snel hoog op en bij gezondheidsproblemen kun je financiële zorgen absoluut missen.


Kies voor een hospitalisatieverzekering bij je ziekenfonds

Hoewel een hospitalisatieverzekering geen verplichting is, is het dus wel een aanrader. Ziekenhuiskosten die gepaard gaan met een opname, medische ingreep of gespecialiseerde behandelingen kunnen een flinke hap uit je budget nemen zonder hospitalisatie. Je kunt een hospitalisatieverzekering aansluiten bij het ziekenfonds of een privéverzekeraar. De meest logische keuze voor je hospitalisatieverzekering is je vertrouwde ziekenfonds: zo biedt één vertrouwenspartner jou dubbele bescherming. Maar kijk en vergelijk vooral zelf de mogelijke terugbetalingen en diensten. 


Wacht niet om je aan te sluiten bij een hospitalisatieverzekering

Hoe jonger je aansluit bij een hospitalisatieverzekering, hoe lager je premie. Vooruit plannen is dus een goed idee voor later. Je gezondheidstoestand kan snel en onverwacht wijzigen. Bovendien moet je rekening houden met de wachttijd. Daarnaast wil je het risico niet lopen dat bepaalde behandelingen niet of beperkt gedekt zijn omdat ze voortvloeien uit aandoeningen van voor je aansluiting. 


Check of je hospitalisatieverzekering beschermt tegen supplementen éénpersoonskamer

Wist je dat ziekenhuizen en artsen supplementen mogen aanrekenen wanneer je voor een eenpersoonskamer kiest? Supplementen die niet gedekt worden door de gewone ziekteverzekering, maar wel door bepaalde hospitalisatieverzekeringen. Sta je dus op je privacy of moet je een lastige, pijnlijke of emotionele behandeling ondergaan? Verzeker dan je eigen comfort met de juiste hospitalisatieverzekering: je hebt de badkamer, het toilet en de tv volledig tot jouw beschikking, en je wordt tijdens het rusten niet gestoord door kamergenoten of hun bezoek. Jouw rust en herstel komen op de eerste plaats.

Kliniplan(Plus)

Geen zorgen over je ziekenhuisfactuur

Ontdek onze hospitalisatieverzekering