terug naar overzicht

Kosten bij de bevalling? Regel een goede hospitalisatieverzekering!

Zwangere vrouw in ziekenhuisbed

Mama of papa worden is het mooiste moment van je leven. Maar neem ook bij deze belangrijke gebeurtenis je voorzorgen.  Zo voorkom je een financiële kater door de kosten bij de bevalling. Stel jezelf dus de vraag: hoeveel kost een bevalling nu echt? En waarvoor komt het ziekenfonds tussen?

Kosten bij bevalling beperken: regel tijdig een hospitalisatieverzekering

Bewust aan gezinsplanning doen is een goed idee om de kosten bij de bevalling te beperken. Want je hospitalisatieverzekering moet minstens 9 maanden voor de gezinsuitbreiding in orde zijn om te genieten van alle terugbetalingen – ook de kosten op een éénpersoonskamer bij een bevalling. Extra voordeel: je geniet dan ook van terugbetalingen voor bepaalde pre- en postnatale behandelingen.

Ken de kosten bij je bevalling: informeer je bij je ziekenhuis en ziekenfonds

Geen twee bevallingen zijn gelijk en een bevalling loopt niet altijd zoals het geboorteplan.  Het is dus niet gemakkelijk om de kosten bij een bevalling precies te voorspellen. Maar bepaalde factoren hebben wel een impact op de eindfactuur. Informeer je dus goed bij je ziekenhuis én ziekenfonds, zodat jij niet het kind van de rekening wordt. 

Deze factoren beïnvloeden de kosten bij de bevalling

  • Een natuurlijke bevalling is goedkoper dan een keizersnede.
  • Een tweepersoonskamer is goedkoper dan een eenpersoonskamer.
  • Bevallen tussen 8 en 21 uur is goedkoper dan ’s nachts, op een feestdag of in het weekend bevallen.
  • De supplementen van het ziekenhuis zijn voor eigen rekening.
  • Een thuisbevalling met verbonden zorgverleners (die zich houden aan de afgesproken ziekenbondtarieven) is goedkoper dan een thuisbevalling met niet-verbonden artsen en vroedvrouwen. 

Laat de kosten bij je bevalling los en geniet van je baby

Regel je hospitalisatieverzekering en informeer je goed voor je start met gezinsuitbreiding. Vraag raad aan je ziekenhuis en je ziekenfonds over de kosten bij de bevalling. Zo weet je op voorhand welke kosten wel en niet voor eigen rekening zijn en geniet je zorgeloos van je kleine wonder. 

 

KliniPlan(Plus)

Geen zorgen over je ziekenhuisfactuur

Ontdek onze hospitalisatieverzekering