terug naar overzicht

Stel je familie en vrienden gerust met een personenalarm

Bejaarde man met personenalarm.

Er gaat niets boven je eigen huis. Logisch dus dat je er liefst zo lang mogelijk blijft wonen. Wil je dat veilig doen? Kies dan voor een personenalarm. Met één druk op de knop schakel je hulp in bij noodgevallen. Dat is goed voor je eigen gerust gevoel en dat van vrienden en familie.

Waarom een personenalarm gebruiken?

Met een personenalarm schakel je snel hulp in bij noodsituaties, bijvoorbeeld als je valt of als je onwel wordt. Je hebt al een gsm of telefoon in huis. Waarom zou je dan nog een personenalarm aanschaffen? Om deze 4 redenen:

  • Je hebt je alarmknop altijd bij, binnen en buiten je woning. Je draagt hem bijvoorbeeld als halsketting of aan je pols.

  • Met één druk op de knop sla je alarm.

  • Je vast personenalarm werkt jarenlang op dezelfde batterij. Je hoeft het niet op te laden (mobiele systemen hebben wel regelmatig een oplaadbeurt nodig).
  • Er wordt meteen hulp gestuurd. Ofwel contacteert de zorgcentrale onmiddellijk jouw mantelzorger(s). Indien nodig kan ze ook professionele interventie inschakelen.

 

Een personenalarm kiezen

Er bestaan twee grote groepen personenalarmen: vaste en mobiele systemen. Welk systeem je kiest, hangt af van je levensstijl. Blijf je meestal thuis? Dan is een vast personenalarm aangewezen. Je schakelt eenvoudig hulp in vanuit je woning en komt meteen in contact met de zorgcentrale Z-plus.

Ga je graag op uitstap? Met een mobiel personenalarm schakel je in heel Vlaanderen en Brussel hulp in. Je draagbaar alarmtoestel werkt met een simkaart. Via de gps-technologie gaat de zorgcentrale snel je locatie na en stuurt die meteen hulp.

 

Je check-up

Met één druk op de knop van je personenalarm verwittig je familie of professionele hulpverleners. Waar je ook bent: er is snel hulp ter plaatse. Indien nodig bellen zij een ambulance voor je medische check-up.

Wordt je opgenomen in het ziekenhuis? Dan draagt een hospitalisatieverzekering zoals KliniPlan of KliniPlanPlus de ziekenhuiskosten. Wees dus gerust, dankzij je alarmknop en je hospitalisatieverzekering.

 

 

 

KliniPlan(Plus)

Geen zorgen over je ziekenhuisfactuur

Ontdek onze hospitalisatieverzekering