terug naar overzicht

Wat valt er onder kamersupplementen?

Ouder koppel in ziekenhuiskamer praten met dokter

Een opname in het ziekenhuis, daar kies je niet voor. De factuur die daarmee gepaard gaat, dat heb je gelukkig wel in de hand. Voor een eenpersoonskamer betaal je meer dan voor een twee- of meerpersoonskamer. Da’s algemeen geweten. Maar hoeveel meer je betaalt en welke soorten supplementen er zijn, dat is minder gekend. Tijd voor wat duidelijkheid.

 

Een opname. En nu?

Bij aankomst in het ziekenhuis ga je eerst naar de dienst Opname. Je ontvangt een opnameformulier en je kiest je type kamer. Ga daar niet licht over en neem even de tijd. Je kamerkeuze bepaalt immers of je supplementen moet betalen en ook welke: kamersupplementen en/of ereloonsupplementen. 

Wanneer betaal je kamersupplementen:

  • Twee- of meerpersoonskamer: geen kamersupplementen
  • Eenpersoonskamer: ziekenhuizen mogen een kamersupplement voor eenpersoonskamer aanrekenen. Je vindt het bedrag op het opnameformulier.

Wanneer betaal je ereloonsupplementen:

  • Twee- of meerpersoonskamer: geen ereloonsupplementen
  • Eenpersoonskamer: artsen (geconventioneerd en niet-geconventioneerd) mogen je een ereloonsupplement aanrekenen. Het bedrag vind je terug op het opnameformulier.

 

Uitzondering 

Wanneer je – om welke reden dan ook – niet de kamer van je keuze krijgt, dan kunnen je geen kamersupplementen of ereloonsupplementen worden aangerekend. 

 

Wat moet je onthouden?

Kies je bij je opname voor een twee- of meerspersoonskamer, dan kunnen je geen supplementen worden aangerekend. De ereloonsupplementen en de kamersupplementen voor een eenpersoonskamer zijn afhankelijk van de arts en het ziekenhuis in kwestie. Bovendien komen sommige hospitalisatieverzekeringen tussen in de kosten van deze supplementen. De bedragen vind je op het opnameformulier.
 

KliniPlan(Plus)

Geen zorgen over je ziekenhuisfactuur

Ontdek onze hospitalisatieverzekering