Terugbetaling van dringend ziekenvervoer

Dringend medische hulp nodig? Bel dan de ambulance! Zo krijg je snel de eerste zorgen toegediend door mensen met kennis van zaken. Voor elke rit betaal je ambulance kosten. Gelukkig komt een hospitalisatieverzekering als KliniPlan tussen bij de factuur van je ziekenvervoer.

Wat het verschil tussen dringend en gewoon ziekenvervoer?

Wanneer hulpverleners je naar aanleiding van een noodoproep via het nummer 100 op 112 naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis brengen, is er sprake van dringend ziekenvervoer. Dat geldt niet enkel voor een ambulance. Ook wanneer een helikopter wordt ingezet, gaat het om dringend ziekenvervoer.  Of je nu ver of net niet ver van het ziekenhuis woont: sinds begin 2019 betaal je een vaste forfait voor dringend ziekenhuisvervoer. Ongeacht de afstand bedraagt je factuur 60 euro. Het ziekenfonds komt hier niet in tussen. Je moet de rekening zelf betalen.

Er bestaan veel private ambulancediensten, die ritten van je huis naar het ziekenhuis verzorgen en omgekeerd. Die brengen je niet per se naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, maar naar het ziekenhuis van je keuze. Bijvoorbeeld omdat je geen wagen hebt. Dit valt onder niet-dringend ziekenvervoer.

Ziekenhuiskosten na dringend ziekenvervoer

Als je in spoed naar het ziekenhuis wordt gebracht, volgt vaak een dagopname of een hospitalisatie voor een langere periode. Net als je dringend ziekenvervoer vangt een hospitalisatieverzekering ook tijdens die periode de extra kosten op. Zo ben je gerust dat er geen gepeperde rekening volgt.

KliniPlan biedt:

 • tot 278 euro voor dringend ziekenvervoer

 • een goede hospitalisatieverzekering tegen een lage premie

 • geen leeftijdsbeperking of uitsluitingen

 • tot 17 000 euro terugbetaling per jaar

 • beperkte terugbetaling kamer- en ereloonsupplementen met uitzondering van voorafbestaande aandoeningen*.

 • volledige vergoeding voor implantaten en geneesmiddelen

KliniPlanPlus gaat nog een stapje verder. Hier krijg je:

 • tot 550 euro voor dringend ziekenvervoer

 • een ideale verzekering als je een éénpersoonskamer verkiest omdat de kamer- en ereloonsupplementen volledig worden terugbetaald, met uitzondering van voorafbestaande aandoeningen*

 • geen leeftijdsbeperking of uitsluitingen

 • tot 55 600 euro per jaar terugbetaald

 • geen franchise

 • volledige vergoeding voor implantaten en geneesmiddelen bij een hospitalisatie

Geniet ook van de voordelen van een betrouwbare hospitalisatieverzekering: bereken je premie zelf.

* Er is geen tussenkomst van KliniPlan en KliniPlanPlus voor opnames in het kader van bestaande aandoeningen in de eerste 5 verzekeringsjaren.

 

___________________________

Een betrouwbare hospitalisatieverzekering is goud waard en kan je ziekenhuiskosten besparen en je factuur verlagen. Zo zorgt KliniPlan(Plus) voor terugbetalingen van de volgende kosten tijdens je opname: geneesmiddelen, protheses, dringend ziekenvervoerborstreconstructies, maagverkleining, liesbreukoperatie, galblaasoperatie, etc. Na je opname ontvang je tevens een forfait voor de kosten vóór en na je opname, alsook de terugbetalingen voor kinesitherapie gedurende 3 maanden na je opname.  Met een KliniPlan(Plus) kan je zorgeloos bevallen en kan je jouw kindje meteen laten opnemen in je hospitalisatiepolis. Reken dus op KliniPlan of KliniPlanPlus.