Hospitalisatieverzekering: Kliniplan en Kliniplus

hospitalisatieverzekering

Een hospitalisatieverzekering is altijd een goed idee. Zo bescherm je jezelf en je gezin tegen (onverwachte) hoge ziekenhuiskosten, in een pakket dat aansluit bij jullie noden. De kosten van het verblijf in een ziekenhuis zijn namelijk niet te onderschatten. Zoals KliniPlan en KliniPlanPlus. Kwestie van op elk moment gerust te genieten van het leven.

Wat is een hospitalisatieverzekering?

Een hospitalisatieverzekering zoals KliniPlan is een aanvullende verzekering bovenop de wettelijke ziekteverzekering. Ze dekt kosten bij een ziekenhuisopname die anders voor je eigen rekening zouden zijn. Dit kan zowel gaan om een daghospitalisatie als een ziekenhuisopname. Dit is geen verplichte ziekteverzekering, maar wordt sterk aangeraden om onverwachte of hoog oplopende hospitalisatiekosten te vermijden.

Waarom sluit ik een hospitalisatieverzekering af?

Kiezen voor een hospitalisatieverzekering is kiezen voor zekerheid. De kans dat iemand van je gezin opgenomen wordt in het ziekenhuis, is helaas reëel. Een ongeval, ziekte of een geplande ingreep: prettig is een hospitalisatie nooit. Maar met de juiste verzekering hoef je je over het financiële plaatje alvast geen zorgen te maken. De kosten die aan een hospitalisatie vasthangen kunnen namelijk hoog oplopen zonder verzekering. Bovendien dekt je gewone ziekteverzekering niet alle medische kosten. Bijvoorbeeld wordt je met deze laatste verzekering slechts gedeeltelijk terugbetaald tijdens een ziekenhuisopname. Een  hospitalisatieverzekering is dus zeker geen overbodige luxe.

Wat dekt een hospitalisatieverzekering zoal?

Met KliniPlan of KliniPlanPlus kies je een verzekering die bij je gezin past. Wat er zoal gedekt is, hangt af van je noden en behoeften. Naast remgeld en erelonen is ook voor- en nazorg vaak inbegrepen. 

Bij KliniPlan geniet je van:

 • terugbetaling tot 7 000 euro per jaar voor ambulante kosten bij een ernstige ziekte
 • terugbetaling kamersupplementen tot 55 euro per dag
 • terugbetaling ereloonsupplementen tot 1 keer de wettelijke terugbetaling
 • kostendekkende vergoeding voor aandoeningen die al bestaan van voor je aansluiting op een twee- of meerpersoonskamer
 • volledige vergoeding voor implantaten en geneesmiddelen waarvoor een wettelijke tegemoetkoming bestaat
 • terugbetaling tot 500 euro per hospitalisatie voor voor- en nazorg.

KliniPlanPlus gaat – zoals de naam doet vermoeden – nog een pak verder in de terugbetaling:

 • volledige terugbetaling op een meerpersoonskamer
 • terugbetaling tot 7 000 euro per jaar voor ambulante kosten bij een ernstige ziekte
 • volledige terugbetaling van kamersupplementen
 • terugbetaling ereloonsupplementen tot 2 keer de wettelijke terugbetaling
 • kostendekkende vergoeding voor aandoeningen die al bestaan van voor je aansluiting op een twee- of meerpersoonskamer
 • volledige vergoeding voor implantaten en geneesmiddelen waarvoor een wettelijke tegemoetkoming bestaat
 • terugbetaling tot 800 per hospitalisatie voor voor- en nazorg.

Let wel: een hospitalisatieverzekering kan enkel tussenkomen, nadat er een tussenkomst van ziekteverzekering heeft plaatsgevonden.

Kan ik altijd een hospitalisatieverzekering afsluiten?

Ja, je kan altijd een verzekering afsluiten. Bij Kliniplan vinden we dat iedereen de beste hospitalisatieverzekering verdient. Daarom sluiten we niemand uit. Met KliniPlan en KliniPlanPlus kies je een betrouwbare basisverzekering of een uitgebreid verzekeringspakket, ook als 65-plusser met een medische geschiedenis. Dit in tegenstelling tot veel andere verzekeraars, waar het als 65-plusser of als persoon met een bestaande medische aandoening moeilijk is om dergelijke verzekering af te sluiten. 

Wat is de prijs van een hospitalisatieverzekering?

Net zoals de formules verschillen ook de prijzen van hospitalisatieverzekeringen. Algemeen genomen betaal je minder bij een ziekenfonds dan bij een privaat verzekeringskantoor. Verder zijn er een aantal factoren die de kostprijs beïnvloeden:

 • Leeftijd: hoe jonger je bent, hoe lager je premie.
 • Vrijstelling: hoe hoger je franchise, hoe lager je polis.
 • Pakket: hoe kleiner de dekking, hoe minder je betaalt.

De kostprijs van je hospitalisatieverzekering hangt dus van veel factoren af. Benieuwd hoeveel jij zou betalen voor KliniPlan of KliniPlanPlus? Via deze handige tool bereken je vrijblijvend je premie.

 

 

 

___________________________

Een betrouwbare hospitalisatieverzekering is goud waard en kan je ziekenhuiskosten besparen en je factuur verlagen. Zo zorgt KliniPlan(Plus) voor terugbetalingen van de volgende kosten tijdens je opname:geneesmiddelenprothesesdringend ziekenvervoerborstreconstructiesmaagverkleiningliesbreukoperatiegalblaasoperatie, etc. Na je opname ontvang je tevens een forfait voor de kosten vóór en na je opname, alsook de terugbetalingen voor kinesitherapie gedurende 3 maanden na je opname. Met een KliniPlan(Plus) kan je zorgeloos bevallen en kan je jouw kindje meteen laten opnemen in je hospitalisatiepolis. Reken dus op KliniPlan of KliniPlanPlus.