Een hospitalisatieverzekering voor je kind

hospitalisatieverzekering voor je kind

Kinderen zoeken elke dag hun grenzen op. Gelukkig maar. Zo verkennen ze de wereld. Helaas betekent dit er ook af en toe eens een ongelukje gebeurt. Of dat je kind ziek wordt. Het goede nieuws? Vanaf de geboorte kan je je kind meteen laten opnemen in je hospitalisatiepolis. Ook als je verzekerd bent via het werk.

Als je zelf een hospitalisatieverzekering hebt, kan je je kind bij de geboorte meteen gemakkelijk aansluiten op je polis.

Een hospitalisatieverzekering voor je kind via het werk

Tegenwoordig maakt een hospitalisatieverzekering vaak deel uit van de extralegale voordelen op het werk. Heb je een groepsverzekering? Ook dan voeg je je kind eenvoudig toe als verzekerd gezinslid. Dat kan trouwens in veel gevallen ook voor je partner. Check daarvoor de voorwaarden van jouw polis en ga goed na of er dekking wordt geboden voor een geboorte. 

Een hospitalisatieverzekering voor iedereen

KliniPlan sluit niemand uit op basis van bestaande aandoeningen. Vanaf de bevalling zijn eventuele hospitalisatiekosten van je baby dan ook gedekt door je hospitalisatieverzekering. Hou wel rekening met deze twee voorwaarden:

  • Jij of je partner zijn minimaal 9 maanden aangesloten.

  • Je brengt je verzekeraar tijdig op de hoogte van de geboorte voor de aansluiting van je kindje op je polis. Er geldt een periode van 90 dagen om alle documenten te bezorgen. Indien de documenten niet tijdig worden bezorgd wordt je kindje niet vanaf de geboortedatum, maar vanaf de eerstvolgende maand volgend op de ontvangst van de documenten aangesloten.

Zonder financiële zorgen naar de pediatrie

Uiteraard hoop je als ouder dat je kind zo weinig mogelijk naar de dokter of naar het ziekenhuis moet. Toch komt het wellicht af en toe voor, gelukkig vaak voor banale dingen. Dankzij een solide hospitalisatieverzekering, zoals KliniPlan, hoef je je in dat geval alvast geen zorgen te maken over de ziekenhuisfactuur. Zowel bij dagopname als een langere hospitalisatie geniet je een terugbetaling van:

  • remgeld

  • kamer- en ereloonsupplementen (m.u.v. voorafbestaande toestand)
  • een forfait voor de voor- en nazorg
  • de kosten voor kinesitherapie tot 3 maanden na je opname

 

Hospitalisatieverzekering als je kind op eigen benen staat

Is je kind al ouder dan 18 jaar? Dat is geen probleem. Zolang je kind niet werkt, blijft hij of zij aangesloten op je hospitalisatieverzekering KliniPlan(Plus).

Pas als je zoon of dochter niet meer ten laste is van jou of je partner, is het tijd voor een eigen hospitalisatieverzekering. Die kan hij of zij zelf afsluiten op maat van zijn of haar leven. De kostprijs van de polis kan je eenvoudig zelf berekenen.

Benieuwd naar de voordelen voor gezinnen? Ontdek KliniPlan of KliniPlanPlus.

 

 

 

 

___________________________

Een betrouwbare hospitalisatieverzekering is goud waard en kan je ziekenhuiskosten besparen en je factuur verlagen. Zo zorgt KliniPlan(Plus) voor terugbetalingen van de volgende kosten tijdens je opname: geneesmiddelen, protheses, dringend ziekenvervoer, borstreconstructies, maagverkleining, liesbreukoperatie, galblaasoperatie, etc. Na je opname ontvang je tevens een forfait voor de kosten vóór en na je opname, alsook de terugbetalingen voor kinesitherapie gedurende 3 maanden na je opname. Met een KliniPlan(Plus) kan je zorgeloos bevallen en kan je jouw kindje meteen laten opnemen in je hospitalisatiepolis. Reken dus op KliniPlan of KliniPlanPlus.