Kosten zwangerschap en keuze materniteit

kosten zwangerschap en keuze materniteit

De geboorte van je kind is een prachtig moment. Laat zorgen over een hoge ziekenhuisfactuur je geluk niet overschaduwen. Een hospitalisatieverzekering zoals KliniPlan vangt de extra kosten voor je op. Zo geniet je ten volle van je nieuwe grote liefde.

Keuzes voor jouw bevalling

Uiteraard kan je niet alle factoren van een bevalling voorspellen. Maar je kan wel nadenken hoe je het liefst wil bevallen. Als alles normaal verloopt, volg je dat plan. Zo kies je:

  • of je in een eenpersoons- of een meerpersoonskamer wil liggen
  • of je bevalt in het ziekenhuis of thuis
  • in welke materniteit je wilt bevallen
  • of je pijnmedicatie wil of niet

Die keuzes bepalen mee hoe je die onvergetelijke dag beleeft. Tegelijk hebben ze invloed op hoeveel je bevalling kost en je verblijf op de materniteit zal kosten.

Terugbetaling door de hospitalisatieverzekering

Natuurlijk krijg je liever geen gepeperde rekening van het ziekenhuis in de bus wanneer je met je baby op je roze wolk zit. Tegelijk is het zonde om je ideale bevalling te laten bepalen door het kostenplaatje. Gelukkig is er een betrouwbare oplossing: een hospitalisatieverzekering.

Een hospitalisatieverzekering zoals KliniPlan en KliniPlanPlus gaat verder dan je ziekenfonds en betaalt bijkomende kosten terug. Zo zijn de supplementen van een eenpersoonskamer en eventuele nazorg gedekt. Bevalingskosten zonder verzekering is dus eerder nadelig van aard. Dat is genieten zonder financiële zorgen.

Je vroedvrouw, gynaecoloog en materniteit 

Je baby ter wereld brengen hoef je niet alleen te doen. Op de dienst materniteit staan de vroedvrouw en gynaecoloog je bij tijdens de bevalling. Je vroedvrouw staat ook in de weken voor en na de bevalling tot je dienst. Je gynaecoloog volgt je zwangerschap regelmatig op en leidt de eigenlijke bevalling in goede banen.

Zowel je vroedvrouw als gynaecoloog zijn al dan niet geconventioneerd. Consultaties bij een geconventioneerde vroedvrouw of gynaecoloog worden terugbetaald door het ziekenfonds. Zijn ze niet-geconventioneerd dan moet je zelf een deel bijleggen. Gelukkig komen KliniPlan of KliniPlanPlus tussen in die meerkost. Zo kies je zonder aarzelen de vroedvrouw, gynaecoloog en materniteit waar je je goed bij voelt.

Kosten bevalling thuis

Wanneer je kiest om thuis te bevallen doe je een beroep op een vroedvrouw/gynaecoloog die aan huis komt om je bevalling te begeleiden. Ook hier geld terug de regel van al dan niet geconventioneerd, inzake de terugbetaling door het ziekenfonds. De kost die je hiervoor betaald is daarnaast ook afhankelijk van een bevalling tijdens de week of in het weekend. Waar bij deze laatste de prijs uiteraard iets hoger zal liggen.

Kosten bevalling bad

Tijdens je bevalling kan je er ook voor kiezen om in bad te bevallen in het ziekenhuis. De ziekenhuizen die dergelijk bad voorzien, zorgen voor een veilige en hygiënische badbevalling. Meestal moet je hiervoor een kleine €100,00 extra betalen, bovenop de normale poliklinische bevallingskost.

Wil je optimaal genieten van je zwangerschap? Met KliniPlan en KliniPlanPlus maak je je alvast geen zorgen over de factuur. Bereken zelf je premie.

 

 

___________________________

Een betrouwbare hospitalisatieverzekering is goud waard en kan je ziekenhuiskosten besparen en je factuur verlagen. Zo zorgt KliniPlan(Plus) voor terugbetalingen op vb. geneesmiddelenprothesesdringend ziekenvervoerkinesitherapie na je opname, borstreconstructiesmaagverkleiningliesbreukoperatiegalblaasoperatie, etc. Met een KliniPlan kan je zorgeloos bevallen en kan je jouw kindje meteen laten opnemen in je hospitalisatiepolis. Reken dus op KliniPlan of KliniPlanPlus.