Kosten zwangerschap en keuze materniteit

kosten zwangerschap en keuze materniteit

De geboorte van je kind is een prachtig moment. Laat zorgen over een hoge ziekenhuisfactuur je geluk niet overschaduwen. Een hospitalisatieverzekering zoals KliniPlan vangt de extra kosten voor je op. Zo geniet je ten volle van je nieuwe grote liefde.

Keuzes voor jouw bevalling

Uiteraard kan je niet alle factoren van een bevalling voorspellen. Maar je kan wel nadenken hoe je het liefst wil bevallen. Als alles normaal verloopt, volg je dat plan. Zo kies je:

  • of je in een eenpersoons- of een meerpersoonskamer wil liggen
  • of je bevalt in het ziekenhuis of thuis
  • in welke materniteit je wilt bevallen
  • of je pijnmedicatie wil of niet

Die keuzes bepalen mee hoe je die onvergetelijke dag beleeft. Tegelijk hebben ze invloed op hoeveel je bevalling kost en je verblijf op de materniteit zal kosten.

Terugbetaling door de hospitalisatieverzekering

Natuurlijk krijg je liever geen gepeperde rekening van het ziekenhuis in de bus wanneer je met je baby op je roze wolk zit. Tegelijk is het zonde om je ideale bevalling te laten bepalen door het kostenplaatje. Gelukkig is er een betrouwbare oplossing: een hospitalisatieverzekering.

Een hospitalisatieverzekering zoals KliniPlan en KliniPlanPlus gaat verder dan je ziekenfonds en betaalt bijkomende kosten terug. Met een hospitalisatieverzekering zoals KliniPlan of KliniPlanPlus geniet je van een gedeeltelijke terugbetaling van:

  • remgeld
  • een forfaitair bedrag voor de voor- en nazorg
  • kamer- en ereloonsupplementen, behalve indien u minder dan 9 maanden aangesloten was bij KliniPlan(Plus) of een gelijkaardige mutualistische verzekering op het moment van de bevalling
  • de geneesmiddelen tijdens je opname

 

Je vroedvrouw, gynaecoloog en materniteit 

Je baby ter wereld brengen hoef je niet alleen te doen. Op de dienst materniteit staan de vroedvrouw en gynaecoloog je bij tijdens de bevalling. Je vroedvrouw staat ook in de weken voor en na de bevalling tot je dienst. Je gynaecoloog volgt je zwangerschap regelmatig op en leidt de eigenlijke bevalling in goede banen.

Zowel je vroedvrouw als gynaecoloog zijn al dan niet geconventioneerd. Consultaties bij een geconventioneerde vroedvrouw of gynaecoloog worden terugbetaald door het ziekenfonds. Zijn ze niet-geconventioneerd dan moet je zelf een deel bijleggen.

Wil je optimaal genieten van je zwangerschap? Met KliniPlan en KliniPlanPlus maak je je alvast geen zorgen over de factuur. Bereken zelf je premie.

___________________________

Een betrouwbare hospitalisatieverzekering is goud waard en kan je ziekenhuiskosten besparen en je factuur verlagen. Zo zorgt KliniPlan(Plus) voor terugbetalingen van de volgende kosten tijdens je opname: geneesmiddelenprothesesdringend ziekenvervoerborstreconstructiesmaagverkleiningliesbreukoperatiegalblaasoperatie, etc. Na je opname ontvang je tevens een forfait voor de kosten vóór en na je opname, alsook de terugbetalingen voor kinesitherapie gedurende 3 maanden na je opname. Met een KliniPlan(Plus) kan je zorgeloos bevallen en kan je jouw kindje meteen laten opnemen in je hospitalisatiepolis. Reken dus op KliniPlan of KliniPlanPlus.