Kinesitherapie als nazorg

Met een hospitalisatie gaan vaak voor- en/of nazorg gepaard. Daaronder vallen consultaties bij de arts, medicijnen, maar ook bijvoorbeeld kinesitherapie. Een hospitalisatieverzekering zoals KliniPlan betaalt je persoonlijk aandeel van je nazorg terug.

Waarom krijg je kinesitherapie tijdens je revalidatie?

Kinesitherapie is gericht op herstel, verbetering en/of het leren omgaan met beperkingen. Net daarom is de behandeling erg waardevol tijdens de revalidatie na een ongeval of een chirurgische ingreep. Je kinesitherapeut neemt dan de nazorg op zich, in overleg met je behandelende arts.

Uiteraard is een heelkundige ingreep geen absolute voorwaarde voor kinesitherapie. Bij overbelasting, rugpijn of ontsteking van gewrichten maakt het meestal deel uit van de behandeling, nog voor er sprake is van een eventuele operatie.

Je huisarts of specialist verwijst je door naar een kinesitherapeut bij aandoeningen als:

  • lage rugpijn

  • verstuikte pols

  • tenniselleboog

  • verzwikte enkel

  • geblokkeerde hals.

Wat houdt kinesitherapie in?

De behandeling bij een kinesist verschilt van aandoening tot aandoening. Op basis van het voorschrift van je huisarts, meestal voor maximaal van 18 sessies, stelt de kinesitherapeut een programma op. Dat bestaat uit:

  • spierversterkende oefeningen

  • manuele therapie

  • massage

  • aanleren van een betere houding

In het ziekenhuis of thuis

De behandeling door een kinesitherapeut maakt vaak deel uit van een revalidatie na een ongeval, letsel of een operatie. Tot drie maanden na een ingreep valt de kinesitherapie onder de noemer nazorg. Om de revalidatie te bespoedigen gaat de nabehandeling vaak al van start in het ziekenhuis. Daarna wordt ze verder gezet thuis, afhankelijk van je herstelnoden. Ben je terug thuis? Dan komt je kinesitherapeut aan huis of ga je langs in zijn of haar praktijk voor je behandeling.

Terugbetaling van kinesitherapie in het kader van revalidatie

Als je kinesitherapie deel uitmaakt van de nazorg na een chirurgische ingreep en je hebt een goede hospitalisatieverzekering zoals KliniPlan en KliniPlanPlus zijn de kosten gedekt. Zo kan jij je volledig focussen op je herstel, zonder je zorgen te maken om het financiële plaatje.

Voor een sessie betaal je meestal tussen 16 en 30 euro, afhankelijk van de precieze behandeling. Heb je geen hospitalisatieverzekering? Dan moet je het remgeld wel zelf betalen. Met KliniPlan en KliniPlanPlus wordt je persoonlijk aandeel volledig terugbetaald tot een maximum van 511,78 euro en de eventuele ereloonsupplementen tot één keer het tarief bepaald door het RIZIV.

Ook revalideren zonder financiële zorgen? Bekijk het aanbod van KliniPlan en KliniPlanPlus en bereken je premie.

 

 

 

___________________________

Een betrouwbare hospitalisatieverzekering is goud waard en kan je ziekenhuiskosten besparen en je factuur verlagen. Zo zorgt KliniPlan(Plus) voor terugbetalingen op vb. geneesmiddelen, protheses, dringend ziekenvervoer, kinesitherapie na je opname, borstreconstructies, maagverkleining, liesbreukoperatie, galblaasoperatie, etc. Met een KliniPlan kan je zorgeloos bevallen en kan je jouw kindje meteen laten opnemen in je hospitalisatiepolis. Reken dus op KliniPlan of KliniPlanPlus.