Terugbetaling van een prothese

Wanneer een onderdeel van je lichaam door een ongeval, slijtage of een ziekte verwijderd is, kan een prothese het vervangen. Dat er protheses zijn in alle maten en vormen spreekt dan ook voor zich. Een hospitalisatieverzekering zoals KliniPlan ondersteunt je financieel voor je prothese. Zo heb je alvast geen financiële zorgen.

Soorten protheses

Een beenprothese, knieprothese en schouderprothese zijn wellicht enkele van de meest gekende protheses. Maar ook borstprotheses maken vaak onderdeel uit van een herstelproces, bijvoorbeeld na borstkanker. Soms kies je, in overleg met je behandelende arts, uit verschillende systemen of materialen, of is het mogelijk om met je eigen weefsel te werken.

Je prothese terugbetaald

De kostprijs van een prothese is afhankelijk van het type en het materiaal. Gelukkig betaalt een hospitalisatieverzekering zoals KliniPlan en KliniPlanPlus een deel van je persoonlijk aandeel terug. Soms zelfs het volledige bedrag. Het gaat om respectievelijk een en twee keer extra het bedrag dat het ziekenfonds terugstort. Dat is meteen een financiële zorg minder.

Moet je prothese geplaatst worden tijdens een chirurgische ingreep – bijvoorbeeld als je een heup- of schouderprothese krijgt – dan draagt je hospitalisatieverzekering bovendien je ziekenhuiskosten. Ook de supplementen als je een eenpersoonskamer kiest. Je verzekering komt tussen met een al dan niet volledige terugbetaling van:

  • remgeld

  • kamer- en ereloonsupplementen

  • voor- en nazorg zoals geneesmiddelen en controles

Kinesitherapie terugbetaald na prothese

Na een prothese volgt vaak een behandeling bij een kinesitherapeut. Zo leer je je prothese gebruiken en versterk je de spieren die het nieuwe onderdeel van je lichaam moeten sturen. Dan maakt kinesitherapie deel uit van de nazorg. Ook die kosten zijn gedekt door een hospitalisatieverzekering zoals KliniPlan of KliniPlanPlus.

Tot drie maanden na het inbrengen van je prothese betaalt KliniPlan je behandeling bij de kinesist terug. Ben je aangesloten bij KliniPlan dan krijg je een extra bedrag tot 511,78 euro terugbetaald. Bij KliniPlanPlus is dat zelfs tot 818,84 euro.

Onderhoud, herstelling en vervanging van je prothese

Je prothese (bijvoorbeeld een kunstbeen) of orthopedisch toestel (bijvoorbeeld een loopbeugel) wordt gemaakt op doktersvoorschrift. De kosten voor onderhoud, herstelling en vervanging worden terugbetaald door je hospitalisatieverzekering als de basiskosten gedekt zijn door de verplichte ziekteverzekering.

Wees op alles voorbereid met een betrouwbare hospitalisatieverzekering. Ontdek de voordelen van KliniPlan en KliniPlanPlus en bereken je premie.

 

 

 

___________________________

Een betrouwbare hospitalisatieverzekering is goud waard en kan je ziekenhuiskosten besparen en je factuur verlagen. Zo zorgt KliniPlan(Plus) voor terugbetalingen op vb. geneesmiddelen, protheses, dringend ziekenvervoer, kinesitherapie na je opname, borstreconstructies, maagverkleining, liesbreukoperatie, galblaasoperatie, etc. Met een KliniPlan kan je zorgeloos bevallen en kan je jouw kindje meteen laten opnemen in je hospitalisatiepolis. Reken dus op KliniPlan of KliniPlanPlus.